מילא, אם בהלוך היינו מרגישים שהרווחנו משהו מן הנתיב המהיר לתל אביב. אבל לצערי זה יום שישי, חופשת הקיץ, ואין פקקים. ומילא שיכולתי להרגיש שחסכתי כסף, אבל רק הוצאות הנסיעות עלו יותר מ- 100 שקל (24 שקל לשתי נסיעות פנימיות שלי ושניים משלושת הילדים בירושלים. 60 שקל לכרטיס החלוך ושוב שלי, ושניים מבין שלושת הילדים לתל אביב, ועוד כ- 30 שקל נסיעה נסיעות הלוך חזור בתל אביב כי הנהג שכח להגיד לי (ושאלתי אותו) שאם אקנה כרטיסיה תל אביבית ברב קו, אקבל הנחה על הילדים, כמו בירושלים. וזה בלי שלקחנו מונית. תחבורה ציבורית נטו. אז איך זה יכול להתחרות בנסיעה באוטו, בה שלושת הילדים היו נרדמים בנוחות, והיינו חוסכים כמעט חצי מזמן הנסיעה.
בכל זאת תובנות? אז כך:
1. נסיעות חינם לילדים: למה בעצם לכל מבוגר מותר לקחת רק ילד אחד חינם (אפילו שכולם מתחת לגיל 5)? מה בדיוק ההיגיון שעומד מאחורי זה, מה עוד שהתקנה לא ברורה, ואין שום דרך לאכוף אותה: מי הוא אותו מבוגר שיכול לקחת את הילד בחינם - הורה? והרי ברור שאם אח שלי לוקח ילד שלי הוא לא צריך לשלם עליו. ומה עם חבר שלי שבמקרה פגשתי באוטובוס או בתחנה - אני יכול "להשאיל" את אחד הילדים שלי לו, כדי שיעלה בחינם? או אולי סתם האשה הזקנה שיושבת בספסל הקדמי...? רק זה היה חוסך לי משהו כמו שלושים שקל.
2. תשתיות העדפה: נכון שבמקרה שלי הנתיב המהיר לא עזר (כי לא היו פקקים), אבל זה פשוט הדבר היחיד שאני משתכנע שבאמת יכול לשכנע אנשים להשאיר את האוטו בבית\לדחות בשנה שנתיים את מועד רכישת המכונית\לקנות את הרכב השני בגיל 40 ולא 25...
3. כיף בים: בכל זאת, כמו שאמרתי, זאת הייתה חוייה מאוד כיפית. אז גם אם אין אוטו, וגם אם זה לוקח זמן, מומלץ.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה